ТВ 5 Ужице

Прва ужичка телевизија од 1994. године

УЖИЦЕ: ВЕСНИЋ ДРУГИ У ШВАЈЦАРСКОЈ, ТРЕЋИ У ГЕНЕРАЛНОМ ПЛАСМАНУ

1 min read

Сезона шампионата Европе на брдским стазама настављена је након летње паузе трком у Швајцарској. Спски аутомобилиста Милован Веснић је након две вожње на пет километара дугој стази стази Ст. Урсанне – Лес Рангиерс освојио одлично друго место и тако се по четврти пут попео на постоље у шест наступа у сезони 2023.

Далеко да је све било идеално за аса из Ужица, али и поред свих проблема тим се више него задовољан враћа за Србију.

“У Швајцарској су нас дочекали неочекивано екстремни услови. Нетипично за овај део Европе, температура ваздуха је достизала и 37 степени што је свим такмичарима додатно отежало посао. Мој “ауди РС3 ЛМС”, који је још далеко од пуног потенцијала потребног за ову врсту такмичења и успон од преко 10% на одређеним деловима стазе, одмах је почео да показује проблем са повишеном температуром воде и губитком снаге као последицом. Након суботњих тренинга у теренским условима успели смо колико-толико да ауто припремимо за одлучујуће трке у недељу. Резултат је, срећом, наградио сав труд. Стаза је фантастична, брза и не прашта грешку. Убележили смо ново искуство које ћемо применити у будућности, како на технику тако и на моје возачко искуство”, изјавио је Веснић након трке у Швајцарској.

Возач АСК Веснић освојио је друго место иза двоструког шампиона Европе Игора Стефановског (“хјундаи и30Н”) и испред актуелног шампиона Француске Ницоласа Гарнијеа (“сеат купра”).

Након осам од десет трка ФИА ЕХЦЦ шампионата, Веснић сигурно држи треће место генералног пласмана у групи 3 у својој дебитантској сезони у овој серији.

Пред екипом је већ за две недеље трка на стази Илирска Бистрица у Словенији.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Copyright TV5 Užice© 2021 All rights reserved. | Newsphere by AF themes.