ТВ 5 Ужице

Прва ужичка телевизија од 1994. године

ПОЧЕЛЕ ПРИЈАВЕ ЗА ПЛИВАЊЕ ЗА БОГОЈАВЉЕНСКИ КРСТ

1 min read
Čitaj mi

14. традиционално пливање за Богојављенски крст, у организацији ЈП “Велики парк”, под покровитељством града Ужица и уз благослов СПЦ, одржаће се у петак, 19. јануара са почетком у 10 часова на Градској плажи. Литија ће кренути у 09.30 часова испред цркве Светог Ђорђа. Заинтересовани учесници се могу пријавити од понедељка, 15. јануара до четвртка 18. јануара до 11 часова на клизалишту на Тргу партизана. Лекарски прегледи ће се обављати у кафеу “Бране” (код рибњака) на Градској плажи, на дан одржавања манифестације, од 7 часова. Информације на 065/521-73-73.

Почела пријава учесника за Богојављенско пливање за Часни крст и у Пријепољу. 19. јануара обележавање Богојављења започеће јутарњом литургијом са водоосвећењем у 6 часова. Након тога верујући народ запливаће у 13 часова, док ће чину пливања претходити литија од Саборне цркве Светог Василија Острошког до деонице на реци Лим одређеној за пливање. Пријаве трају до 17. јануара у самом храму или путем Фејсбук странице „Црква Пријепоље“.

Туристичка организација Златар, Општина Нова Варош и црквена Општина Нова Варош уз благослов Епархије Милешевске, 19.јануара организују пливање за Богојављенски Часни Крст. Позивамо Вас на Златарско језеро да заједно прославимо празник Богојављење у 10х на Кокином Броду и да подржимо наше храбре такмичаре. Молимо све заинтересоване пливаче да пријаве своје учешће најкасније до 18.01. до 16х, на број телетона 0631705400.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Copyright TV5 Užice© 2021 All rights reserved. | Newsphere by AF themes.